Antena Căutare

Panasonic raporteaza pierderi anuale de peste 10 miliarde de dolari

Pierderi de aproximativ 10, 2 miliarde de dolari raportate de Panasonic in 2011. Rezultatele slabe prognozate de gigantul producator de electronice din Japonia se datoreaza unui Yen foarte puternic, inundatiilor din Thailanda si costurilor de achizitie foarte ridicate, informeaza AFP

Anuntul vine dupa ce Sony si Sharp au anuntat pierderi cumulate la aproximativ 6,7 miliarde de dolari.


Panasonic si alti producatori din Japonia se confrunta cu aceeasi problema cauzata de moneda foarte puternica, dar au dificultati si din cauza concurentei din alte tari, ca producatorul sud-coreean, Samsung.

Firma japoneza este al patrulea producator de televizoare din lume, dupa Samsung, LG Electronics si Sony.

In primele trei trimestre ale anului fiscal curent (martie- decembrie) pierderile cumulate ale Panasonic au trecut de patru miliarde dolari, in timp ce in perioada similara din 2010 avea profit de 1,5 miliarde dolari.

Valoarea actiunilor Panasonic a scazut cu 45% in ultimul an, atingand recent cel mai jos nivel din ultimele trei decenii.

foto: uk.reuters.com

Ialomitianu: "Profiturile companiilor vor influenta decizia de majorare a pensiilor si salariilor"... Alimentarea cu gaze se desfasoara normal. Gazprom livreaza Romaniei cantitatile solicitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x