Antena Căutare

Panica la BVB: scaderi istorice de 11%-12%

Starea deplorabila in care se afla economia romaneasca preseaza rabdarea si nervii investitorilor de la Bursa si este motivul principal pentru care panica din randul vanzatorilor s-a amplificat in ultima saptamana, sustin brokerii. Bursa a avut ieri a treia cea mai severa cadere zilnica din istoria sa, de 11% pana la 14% la nivelul indicilor.


BET, care grupeaza cotatiile primelor 10 companii, a ajuns pe parcursul zilei la o pierdere de 12%, pentru ca la inchidere sa afiseze un minus de 10,96%.

SIF-urile au bifat un declin intraday de 14,6%, adica aproape de limita intervalului de variatie permis de sistemul de tranzac­tionare, si au recuperat usor spre final, terminand cu o pierdere de 13,9%.

Scaderile generalizate, care nu au ocolit emitenti precum Petrom si BRD, cei mai mari din piata, au venit pe fondul unui nou puseu de panica in randul vanzatorilor si s-au amplificat cu atat mai mult cu cat piata de la Bucuresti fusese inchisa luni, de Rusalii, in timp ce la nivel international celelalte burse au func tionat si au inregistrat scaderi destul de impor tante.

Bursa romaneasca avea, prin urmare, de „recuperat" si pierderile de luni. In plus, pe pietele externe pesi mismul investitorilor a persistat si in sedinta de ieri si a dus cotatiile in jos cu aproximativ 3% la Londra sau la Frankfurt, dupa ce bursele asiatice au deschis ziua financiara de ieri cu pierderi similare.

Cele mai pregnante ingrijorari la nivel mondial raman cele legate de criza dato riilor din zona euro. Sentimentul inves titorilor este ca, desi infuzia de aproape un miliard de euro din partea guvernelor a mai calmat din nervozitatea pietelor, o noua serie de stiri cu impact negativ este inevitabila.

Tot articolul, in Financiarul

Noi reguli pentru programul "Prima Casa"... Veniturile programatorilor IT vor fi scutite in continuare de la impozitare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x