Antena Căutare

Parlamentul European a aprobat bugetul UE 2012

Parlamentarii europeni au votat un buget de 129.1 miliarde de euro pentru Uniunea Europeana in 2012, in crestere cu 1.86% fata de 2011, informeaza BBC. De asemenea, angajamentele de plata ale UE ajung in 2012 la 147.2 miliarde de euro, cu 3.8% mai mult decat in acest an.

Bugetul UE 2012 este unul de compromis, statele membre sustinand o inghetare a sumelor la nivelul celor din 2011, iar mai multi deputati europeni evocand o crestere robusta.

Bugetul aprobat de PE se concentreaza pe cresterea economica, stimularea inovarii, controlul frontierelor, gestionarea fenomenului de migratie, crearea de locuri de munca si finantarea parcursului democratic in lumea araba.

Presedintele delegatiei de conciliere a Parlamentului European, Alain Lamassoure (PPE) a declarat ca "in vremuri de criza am reusit sa reducem cheltuielile, mentinand cresterea economica si competitivitatea", dar a criticat preocuparea Consiliului European pentru bugetul dedicat platilor, fara a da atentie angajamentelor financiare, care se vor reflecta in bugete ulterioare.

Totodata, PE a adoptat si un acord privind suplimentarea bugetului UE pentru 2011, deoarece Comisia nu a mai putut efectua plati in anumite domenii de politici europene.

Pe langa realocari intre liniile de buget, se vor adauga bugetului pe 2011 inca 200 de milioane de euro, pentru a se putea face in continuare plati pentru proiectele din Fondul Social si din Cercetare.

Foto: Intactimages

Miliardarii Elvetiei: Vezi cine sunt ei!... OFICIAL: Recuperarea salariilor taiate, esalonata pana in 2016!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x