Antena Căutare

Parlamentul Romaniei interzice exportul de gaze. Petrom, lovit puternic

Camera Deputatilor a adoptat joi o propunere legislativa initiata de presedintele comisiei de Industrii, Iulian Iancu, prin care se interzice exportul de gaze naturale, scrie Fin.ro. Actul normativ loveste din plin cea mai mare companie de petrol si gaze din Romania, Petrom.

Potrivit proiectului, gazele naturale din productia interna vor fi valorificate doar pe piata interna, cu exceptia cazului in care productia de gaze depaseste consumul intern pe o perioada de minim doi ani consecutivi.

Acest interval de timp face practic imposibil exportul, pentru ca Romania este dependenta de peste 30 de ani de gazul rusesc. Inainte de declansarea crizei economice, o treime din gazul consumat in tara provenea de la Gazprom.

Decizia deputatilor vine in contradictie cu intelegerea pe care Guvernul a facut-o cu FMI, in ceea ce priveste acceptarea exporturilor si, in plus, ar putea declansa procedura de infringement impotriva Romaniei.

Sursa: Antena3

Foto: Intact Images

Fitch a retrogradat sase mari banci internationale. Vezi care sunt acestea!... VIDEO! Autostrada Arad-Timisoara, inaugurata de Boc si Boagiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x