Antena Căutare

Partenerul lui Dorin Cocos, omul de legatura in afacerea "Baaklini"

Consulul onorific al Republicii Guineea la Bucuresti, Iulian Tudor, este "veriga lipsa" dintre returnarile ilegale de TVA, in valoare de 60 de milioane de euro, acuzate de DNA in dosarul Baaklini si familia Elenei Udrea. Realitatea TV a prezentat ieri-seara, in emisiunea "Bursa pariurilor", o scrisoare a premierului Republicii Guineea catre omologul sau roman, in care solicita deblocarea exportului celor patru motoare electrice de la UCM Resita, adica exact gestul care ar fi facilitat operatiunea care avea ca rezultat final "palmarea" a 60 de milioane de euro de la stat de catre libanezul Said Baaklini.

Intermediarul scrisorii respective nu era altul decat Iulian Tudor, care in viata extradiplomatica este partener de afaceri cu Dorin Cocos, mai exact mandatarul asociatei acestuia in firma Euroconstruct Hotels, Mariana Candea.

Potrivit dosarului instrumentat de DNA, in care directorul Administratiei Porturilor Maritime, Eugen Bogatu, a fost retinut de procurorii DNA, Said Baaklini ar fi incercat si sa evite controalele portuare in cazul celor patru motoare de la UCM Resita.

Afaceristul Baaklini este acuzat de procurori ca ar fi incercat rambursarea respectiva in baza unor documente false, iar pe numele sau a fost emis un mandat de arestare in lipsa. In acelasi dosar este cercetat si senatorul PDL Mircea Banias.

Indignata de dezvaluirile din emisiune, Elena Udrea a intervenit telefonic pentru a sustine ca nu are nici o legatura cu aceasta afacere.

"Nu puteti acuza un om prin simplul fapt ca se cunoaste cu alte persoane. Sotul meu poate sa cunoasca o multime de oameni. E un caz in ancheta DNA, nu ma priveste. Va rog sa nu-mi amestecati numele meu in povestea asta!", s-a rastit Udrea la moderator si la invitatii din platou. In ciuda intrebarilor insistente, ea a refuzat sa raspunda la intrerbarea daca ii cunoaste pe Iulian Tudor si pe Said Baaklini.

"Ce legatura are o eventuala legatura de afaceri intre sotul meu si Iulian Tudor cu returnarile de TVA?!", a mai spus Udrea la finalul interventiei.

Sursa: Jurnalul National

Fuziunea RCS&RDS - UPC, imposibila fara acordul Comisiei Europene... Amenzi de pana la 500 de lei pentru cei ce nu si-au asigurat locuinta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x