Antena Căutare

Patronatele cer un imprumut de 20-30 mld. de euro pentru investitii

Mediul de afaceri reaminteste Guvernului ca nu a luat masuri de relansare economica In conditiile in care in ultima vreme se vorbeste doar despre reducerea salariilor din sectorul bugetar si a pensiilor, patronatele atrag atentia ca aceste masuri sunt inutile fara un plan de relansare economica.


Uniunea Generala a Industriasilor din Romania UGIR-1903 si Confederatia Patro¬nala din Industria Romaniei (CONPIROM) au atras ieri atentia ca reducerea salariilor si a pensiilor va reprezenta un sacrificiu inutil daca nu exista si un plan de masuri pentru relansare econo¬mica. Patronatele amintite solicita angajarea unui credit de 20-30 de miliarde de euro pentru investitii, bani care sa fie sub controlul partenerilor sociali, pentru a nu fi „sifonati".

„Nimic nu merge acum in sus. Cerem angajarea unui credit de 20-30 de miliarde de euro, sub controlul partenerilor sociali, pentru a nu se sifona. Acest fond va fi folosit pentru investitii, pentru relansare economica. Nimeni nu mai vorbeste despre asta acum", a declarat ieri Marius Eugen Opran, care va reprezenta UGIR si CONPIROM in Consiliul Economic si Social (CES). In acelasi timp, presedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Coraci, a sustinut ca se vor abtine de la votarea memorandumului in varianta actuala. Patronatele au aratat ca nu se pot amesteca in reducerea salariilor bu¬ge¬tarilor si ca mediul de afaceri asteapta inca pozitia guvernului cu privire la masurile de relansare propuse. „Scrisoarea de intentie poate fi modi¬ficata, principiile nu pot fi modificate. Noi asteptam pozitia guvernului fata de propunerile noastre", a spus presedintele UGIR-1903.

citeste articolul complet pe Financiarul

Vladescu: Romania nu e destul de bogata pentru a le oferi cetatenilor viata dorita... Proiect: Guvernul dubleaza si, chiar, tripleaza impozite pe cladiri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x