Antena Căutare

Ce se întâmplă cu pensiile? România, somată de Comisia Europeană să ia măsuri

Dreptul la pensie este un subiect fierbinte în Europa. România, Franța, Cipru și Irlanda au fost somate de Comisia Europeană să notifice transpunerea normelor privind drepturile la pensie suplimentară a lucrătorilor mobili.

Dreptul la pensie este un subiect fierbinte în Europa. România, Franța, Cipru și Irlanda au fost somate de Comisia Europeană să notifice transpunerea normelor privind drepturile la pensie suplimentară a lucrătorilor mobili.

„Comisia Europeană a decis astăzi să trimită avize motivate către Cipru, Franța, Irlanda și România pentru neîndeplinirea obligației de a notifica transpunerea integrală în legislația națională a normelor UE privind drepturile la pensie suplimentară (Directiva privind transferabilitatea pensiilor, Directiva 2014/50/UE)”, potrivit comunicatului Comisiei Europene.

Pensie suplimentară. Directiva Comisiei Europene conține o serie de cerințe legate de dobândirea și păstrarea drepturilor la pensie suplimentară. Aceasta are o importanță majoră în promovarea mobilității forței de muncă și protejarea drepturilor la pensie suplimentară a locuitorilor mobili.

Nu este prima notificare primită de România pe această temă. În iulie 2018, Comisia Europeană a mai trimis celor patru țări o astfel de notificare, acestea informând că procesul de transpunere se află în curs de desfășurare.

„Întrucât Comisia nu a primit încă nicio notificare cu privire la o transpunere completă, ea a decis să trimită un aviz motivat. Dacă statele membre nu iau măsuri în termen de două luni, cazul poate fi trimis în fața Curții de Justiție a UE”, au precizat reprezentanții CE.

Alocații mai mici cu 50% pentru copii! Este scandalul momentului! Ce anunță oficialii... „Păcăleala” din cauza căreia cei mai mulți români nu pot primi 20.000 de lei pentru panouri fotovoltaice!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x