Antena Căutare

Ultimă oră! Un tip de pensiI dispare în România! Zeci de mii de pensionari vor fi afectați

Pensiile speciale vor dispărea din România, după cum prevede un proiect de lege înregistrat recent la Senat pentru dezbatere. Sunt vizați deputaţii, senatorii, judecătorii, procurorii, dar şi angajații MAI şi MApN.

Pensiile speciale de serviciu vor dispărea din România, după cum prevede un proiect de lege înregistrat recent la Senat pentru dezbatere. Sunt vizați deputaţii, senatorii, judecătorii, procurorii, dar şi angajații MAI şi MApN.

Eliminarea pensiilor de serviciu ar fi necesară deoarece acestea generează „anomalii”.

Iniţiatorii acestui proiect susţin că anomaliile „generate de existenţa pensiilor de serviciu sunt de ordin social şi financiar şi influenţează negativ societatea românească”

„Astfel, în rândul majorităţii populaţiei, există un sentiment de dezaprobare, nemulţumire şi frustare faţă de acest sistem de pensii de serviciu”, susțin inișiatorii proiectului penmtru eliminarea acestui tip de pensii.

Aceștia mai susțin că potrivit unei cercetări sociologice, peste 80% din populaţia României solicită eliminarea pensiilor de serviciu, cunoscute ca pensii speciale.

O astfel de iniţiativă a fost luată şi în 2017, dar a fost respinsă de senatori.

Anunț bombă! Românii vor primi bani pentru fiecare pană de curent! Ce trebuie să faci ca să primești despăgubiri... Piaţa imobiliară este în scădere, dar dezvoltatorii ţin cu ambiţie de preţuri. La început de an s-au vândut cu circa 30%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x