Percheziţii la firmele care colecteaza şi vand anvelopele uzate

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române fac miercuri percheziţii în Bucureşti, Suceava şi Braşov, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproape 6.104.000 de lei, vizând firme care au ca obiect de activitate colectarea şi valorificarea anvelopelor uzate.

”La data de 4 martie a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 10 percheziţii în Bucureşti, Suceva şi Braşov, la domiciliile unor persoane fizice, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale care se ocupă cu colectarea şi valorificarea anvelopelor uzate”, anunţă Poliţia Română.

În perioada 1 martie – 31 decembrie 2016, o societate comercială ar fi înregistrat în declaraţiile fiscale depuse la Administraţia Fondului pentru Mediu gestionarea a peste 3.050.000 de kilograme de deşeuri de cauciuc şi anvelope uzate, pentru care nu ar fi fost dovedită trasabilitatea şi implicit, nici valorificarea.

Din cercetări a rezultat că reprezentanţii societăţii comerciale ar fi fost ajutaţi de 3 persoane fizice şi 2 persoane juridice.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 6.103.988 de lei, urmare a neplăţii contribuţiei la Fondul pentru Mediu.

La acţiune participă şi poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene din Suceava şi Braşov si Serviciul pentru Interventii şi Acţiuni Speciale.

Sursa : news.ro

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri