Căutare Live

Peste 41% dintre romani se asteapta sa fie concediati in 2011

Conform celui mai recent sondaj online propus de site-ul de recrutare Myjob, peste 41% dintre romani se asteapta sa fie afectati de reduceri de personal in compania in care lucreaza, in 2011.


Optimisti sunt sub 20% dintre cei chestionati - 18,23% - care cred ca firma la care lucreaza va efectua noi angajari in 2011. De asemenea, doar putin peste 5 procente (6,74%) dintre participantii la studiu se mai asteapta anul acesta la o crestere salariala.

Sondajul a fost realizat online la nivel national, in intervalul 1-31 ianuarie 2011, pe un esantion reprezentativ de 4.348 de respondenti. Dintre acestia, cei mai multi sunt barbati (61,7%). In cea mai mare proportie se asteapta la concedieri cei din grupa de varsta 46-55 de ani. Mai mult de un sfert dintre respondenti (28%) sunt din Bucuresti, iar cei mai pesimisti sunt din Satu Mare, Giurgiu, Salaj, Harghita, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Bacau, Botosani, Constanta si Prahova.

Pentru 2011, doar un sfert (25,39 %) dintre angajatori preconizeaza noi disponibilizari si, dimpotriva, 40,41% dintre companiile chestionate anunta ca isi vor largi echipa. De asemenea, procentul firmelor care prevad cresterea salariilor este aproape dublu fata de asteptarile angajatilor: 11,4 % dintre angajatori declara ca vor mari retributiile salariatilor in 2011, in timp ce 22,8% cred ca le vor micsora. La studiu au participat 193 de companii din toata tara, iar cei mai optimisti sunt angajatorii din IT&C (software), internet si comert electronic, retail, inginerie/tehnologie, vanzari, banci/finante, asigurari, consultanta, turism si serviciu clienti.

sursa:Jurnalul.ro

OMV Petrom a majorat pretul motorinei cu 6 bani pe litru... INS: Castigul salarial mediu net a crecut in decembrie 2010 cu 119 lei, fata de noiembrie...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri