Antena Căutare

Peste un miliard de euro, datoriile CFR SA, sterse de Guvern

Datoriile de 4,5 miliarde lei ale CFR SA vor fi anulate de Guvern prin conversia in actiuni a creantelor, de catre Ministerul Transporturilor ca unic actionar.

"Se aproba stingerea prin conversie in actiuni a creantelor principale si a accesoriilor aferente, inclusiv accesoriile aferente celor stinse cu intarziere, cuvenite bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale si bugetelor fondurilor speciale, reprezentand impozite, taxe, contributii si alte venituri bugetare, individualizate in titluri de creanta emise pana la 31 decembrie 2011, datorate de catre Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA (inclusiv filialele Interventii Feroviare si Intretinere Mecanizata a Caii Ferate) la aceasta data si nestinse pana la data eliberarii documentului de atestare", se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta semnat de conducerea Ministerului Transporturilor, potrivit Mediafax.

Pierderile si datoriile CFR au crescut constant in ultimii ani astfel ca la sfarsitul lui 2011 societatea prevedea datorii cumulate, catre bugete, AVAS si Fondul de risc, de 4,5 miliarde lei. In 2007 CFR avea o datorie de "doar" un miliard lei.

Stergerea datoriilor se va face prin derogare de la legislatia actuala care reglementeaza datoria publica. Si datoriile la fondul de risc vor avea parte de acelasi tratament.

Foto: Intact Images

Emiratele Arabe si China au semnat un acord strategic in domeniul petrolier... Alro a inghetat salariile la Alum Tulcea, sindicalistii ameninta cu greva generala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x