Antena Căutare

PFA care s-au asigurat in baza OUG 58 trebuie sa depuna o noua declaratie

Persoanele fizice autorizate (PFA), asociatii, comanditarii si actionarii firmelor, administratorii sau manageriii acestora, membrii asociatiilor familiale, persoanele angajate in institutii internationale (daca nu sunt asiguratii acestora) si alte persoane care realizeaza venituri profesionale, din alte surse decat drepturile de autor si conventiile civile, sunt obligate, incepand cu 10 septembrie, sa plateasca contributii de asigurari sociale (CAS) la sistemul public de pensii in baza legii 19/2000 si nu a Codului Fiscal, in urma intrarii in vigoare a OUG 82/2010, care modifica OUG 58/2010.

Aceste persoane, prevazute la art. 5 alin. (1) pct. IV din Legea 19/2000, „raman, in continuare, supuse asigurarii obligatorii, prin efectul legii, in sistemul public de pensii, pe baza de declaratie de asigurare sociala, aplicandu-li-se prevederile Legii nr.19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare", se arata intr-un comunicat al Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS).

Astfel, pentru toate aceste persoane care, incepand cu 1 iulie, data intrarii in vigoare a OUG 58/2010, au depus declaratii de asigurare si au platit CAS la casele teritoriale de pensii in baza respectivei Ordonante, respectivele declaratii de asigurare inceteaza de drept, in urma modificarii OUG 58/2010.

Tot articolul, in Saptamana Financiara

Inflatia de 7,6% in august mentine Romania pe primul loc in UE... Piata media din Romania in 2011: +4%. TV creste cu 5%, printul scade cu 6%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x