Antena Căutare

Piata autohtona a concertelor, estimata la 12 milioane de euro

Principalii jucatori se asteapta la un avans al afacerilor, chiar daca nu s-a definitivat calendarul evenimentelor pe 2011. Pe lista de asteptare figureaza U2, Lady Gaga, Radiohead si Justin Bieber. S-au pus in vanzare biletele la Bon Jovi si Roxette, la preturi medii de 270, respectiv 240 lei/ tichet . Anul trecut, piata a crescut cu 20% fata de 2009.

De altfel, potrivit specialistilor din piata, 2010 a adus o supraoferta acestor evenimente, iar romanii au avut ocazia sa-i vada si sa-i asculte pe cei de la AC/DC sau Aerosmith.


Ce se anunta anul acesta?

„In 2011 calendarul a fost completat cu o oarecare intarziere. Speram ca pana la inceputul lunii martie, programul pentru prima jumatate a lui 2011 sa fie definitivat. Bineinteles, chiar daca nu este vorba de un concert, nu putem sa nu adaugam Festivalul George Enescu 2011 pe lista evenimentelor de prima importanta. Cu peste 80.000 de bilete disponibile la peste 65 de evenimente, festivalul poate fi inscris fara indoiala intr-un top 5 mondial al evenimentelor culturale de gen", declara Valentin Vasiloiu.

Pretul mediu la bilete - 200 de lei

Managing directorul Eventim subliniaza ca in 2010 preturile s-au apropiat foarte mult de nivelul european.
Pretul biletelor la concertul Bon Jovi incepe de la 139 de lei si ajunge pana la 480 de lei.

Urmeaza Gotan Project si Roxette

Compania Events readuce pentru a patra oara in Romania trupa Gotan Project, care va concerta la Sala Palatului pe 28 februarie. De asemenea, in acelasi loc, dar pe 9 martie, Gogol Bordello sustine un concert inclus in cadrul turneului international „We Comin' Rougher".

Anul trecut, Sorina Burlacu, General Manager Events, estima piata organizarii de concerte la 12 milioane de euro, insa in momentul acesta spune ca e prematur sa faca o estimare pentru piata evenimentelor muzicale live din 2011.
Compania Emagic va aduce pe 30 mai trupa Roxette, care va concerta la Zone Arena.

„Anul trecut am inregistrat o crestere de peste 5 ori a incasarilor din vanzari, de la 2 milioane de euro in 2009, la peste 10 milioane de euro in 2010. Anul acesta, desi numarul de bilete va creste cu peste 25%, cresterea incasarilor nu va fi proportionala, deoarece diferenta provine din sectoare unde se practica preturi mai mici la bilete, sectoarele cultural si sportiv. Ne asteptam la incasari cuprinse intre 11 si 12 milioane de euro", declara Valentin Vasiloiu, managing director Eventim.

Citeste articolul complet in Financiarul

FOTO: Hepta.ro

Leul s-a depreciat fata de euro si dolar... Se naste un gigant bursier. Bursele din Frankfurt si New York vor fuziona...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x