Antena Căutare

Piaţa globală a soluţiilor tech pentru resurse umane, dezvoltate în cloud, a ajuns la o valoare de 148 miliarde de dolari

Piaţa globală a soluţiilor tech pentru resurse umane, dezvoltate în cloud, s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 10 ani, ajungând la o valoare de 148 miliarde de dolari, arată sondajul global PwC Human Resources Technology.

”Piaţa globală a soluţiilor tech pentru resurse umane, dezvoltate în cloud, s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 10 ani, ajungând la o valoare de 148 miliarde de dolari. Este un segment în care apar şi cele mai multe start-up-uri, cu inovaţii care promit să ajute companiile să fie conectate permanent cu angajaţii şi reţelele de recrutare de talente”, potrivit raportului.

De asemenea, atragerea şi păstrarea talentelor în companie, dezvoltarea angajaţilor pentru a-şi atinge potenţialul şi îmbunătăţirea modului de lucru sunt principalele provocări ale anului 2020 pentru liderii departamentelor de resurse umane, potrivit sondajului global PwC Human Resources Technology.

Acesta arată că, pentru a rezolva aceste provocări, 74% dintre cei chestionaţi intenţionează să îşi majoreze investiţiile în tehnologie, iar 79% vor să adopte tehnologii bazate pe Inteligenţa Artificială până în 2022.

Întrebaţi ce tip de tehnologii vor să folosească, respondenţii au menţionat una sau mai multe zone de interes, astfel: 49% au indicat recrutarea de talente, 48% - îmbunătăţirea experienţei angajaţilor, 46% - cartografierea competenţelor/a parcursului carierei, 45% - recrutarea inteligentă, 45% - automatizarea proceselor, 36% - traininguri personalizate.

”Generaţia actuală de tehnologii are soluţii pentru fiecare aspect al departamentelor de resurse umane şi monitorizează fiecare dimensiune a muncii, aducând beneficii importante. Totuşi, în cadrul transformării digitale, adoptarea tehnologiilor emergente este doar un pas, cel mai important obiectiv fiind dezvoltarea forţei de muncă şi deschiderea culturii organizaţionale către inovaţie şi schimbare. Prin urmare, provocarea reală este adoptarea tehnologiilor de către angajaţi care trebuie sprijiniţi în acest demers cu traininguri şi alte modalităţi de stimulare”, a declarat Ionuţ Sas, partener, people and organisation leader PwC România.

Sondajul a arătat că 82% dintre companii consideră că adoptarea noilor tehnologii de către angajaţi nu este un proces simplu şi se gândesc la strategii pentru îmbunătăţirea competenţelor digitale ale acestora, stimulente şi transformarea procesului într-unul agreabil, asemănător unui joc, pentru creşterea ratelor de adopţie.

Sondajul PwC Human Resources Technology a fost realizat în rândul a 600 de lideri de HR de pe şase continente.

PwC este o reţea de firme prezentă în 158 de ţări cu mai mult de 276.000 de profesionişti ce oferă servicii în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri.

Sursa : news.ro

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la cel mai mic nivel din ianuarie 2019... Euro coboară spre 4,8 lei. Lira sterlină, cea mai mică valoare din noiembrie 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x