Antena Căutare

Piata IT&C la 12 luni: jucatorii mondiali au venit la shopping ori si-au deschis reprezentante local

Anul 2010 a adus Romania si mai mult in atentia jucatorilor inter­nationali din IT&C, astfel ca mai multe companii si-au deschis birouri locale. Din punctul de vedere al produselor, consumatorii au respectat trendul international, manifes­tand interes pentru tablet PC-uri, cititoare de carti electronice, iPhone 4 sau pentru magazinele de aplicatii si televizoare 3D.

Daca inceputul lui 2010 a debutat cu preluari in industria telecom, compania RCS&RDS anuntand inca de la juma­tatea lunii ianuarie preluarea Airbites, iar slovacii de la Soitron au anuntat in aceeasi perioada preluarea Datanet Systems, finalul de an a fost mai linistit din acest punct de vedere.

Una dintre cele mai importante preluari, contract sem­nat in august si anuntat in octom­brie, a fost achizitia a 83% din furnizorul de solutii pentru e-commerce Gecad ePayment de grupul Allegro.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Gigantul Naspers, care detine grupul Allegro, a facut astfel a doua tranzactie pe piata locala, dupa ce a preluat in 2009 site-ul autovit.ro.

O alta preluare importanta, anuntata tot pe final de an, mai precis la inceputul lunii decembrie, vine din zona de dis­tributie IT&C: polonezii de la ABC Data au cumparat pentru 5 milioane de euro un pachet de 50,96% din actiunile Scop Computers, cel mai mare distribuitor de profil in 2008.

Companii noi

In toamna acestui an, mai multi jucatori au anuntat deschiderea unor birouri locale. Dupa ce a facut mai multe anunturi si si-a cautat CEO pe site-urile locale de joburi, Google a deschis in luna noiembrie operatiunile locale conduse de Dan Bulucea, fost director de marketing si business al Microsoft Romania pana in primavara acestui an. Bulucea are in subordonare un singur om si spune ca principalul sau scop in primul an de mandat este sa atraga cat mai multe companii roma­nesti in mediul online .

Tot articolul, in Financiarul

Relansarea in imobiliare: reevaluarea in scadere a proprietatilor... Peste 50% din zborurile de pe Aeroportul Otopeni, anulate din cauza lipsei pasagerilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x