Antena Căutare

Milioane de ROMÂNI s-ar putea trezi cu asta în cutia poștală. Vom plăti MAI MULT!

Şi plafonarea preţului la gaze ar putea avea efect de bumerang. Teoretic, factura românilor ar trebui să scadă din 2019.

Şi plafonarea preţului la gaze ar putea avea efect de bumerang. Teoretic, factura românilor ar trebui să scadă din 2019. Practic, rămâne de văzut. Plafonarea preţului la producător, timp de trei ani, ar putea genera importuri masive, cred analiştii. Şi, în final, tot o factură mare la consumator.

Guvernul plafoneză pentru următorii 3 ani preţul gazelor la producători de la 90 de lei MWH la 68 de lei pentru un MWH, o scădere de 20%. Însă nu se ştie dacă reducerea va găsi în preţul final pe care îl plătesc clienţii.

Dintre producătorii de pe piaţa de energie doar OMV Petrom a reacţionat până în acest moment. Compania susţine într-un comunicat că proiectul ordonanţei de urgenţă pune în pericol securitatea energetică a României şi că, dacă vor fi implementate, măsurile vor arunca piaţa de gaze din ţara noastră în urmă cu cel puţin 10 ani. Mai mult, reprezentanţii companiei susţin că stabilirea unui astfel de plafon încalcă regulile europene privind piaţa liberă.

Lovitură pentru români! Analiștii vorbesc despre o criză financiară în 2019! "Statul nu va mai avea bani de salarii... Informație de ultimă oră despre „taxa pe lăcomie”! Ce se întâmplă cu noua măsură fiscală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x