Antena Căutare

Platforma IMM Invest, care va reporni economia, nu funcționează. Ministrul Finanțelor acuză un atac cibernetic. ”Nu permit nicio șmecherie”

După două ore de la lansarea platformei IMM Invest, unde companiile pot accesa credite garantate, aceasta nu putea fi accesată,

Platforma IMM Invest, care va reporni economia, nu funcționează. Ministrul Finanțelor acuză un atac cibernetic. ”Nu permit nicio șmecherie”
Platforma IMM Invest, care va reporni economia, nu funcționează. Ministrul Finanțelor acuză un atac cibernetic. ”Nu permit nicio șmecherie”

Platforma IMM Invest, unde companiile pot accesa credite garantate, inaugurată vineri dimineață la ora 10.00 de ministrul Finanțelor, ca parte a planului de repornire a economiei, nu funcționează. După două ore de la lansare, platforma încă nu putea fi accesată. Ministrul Florin Cîțu acuză un atac.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, acuză un atac cibernetic. El spune că cei vinovați vor fi prezentați public.

„Probabil aceleași personaje care aruncă cu noroi în tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul IMM INVEST. Nici eu și nici românii onești care au acum nevoie de aceste resurse nu ne așteptam la o asemenea ticăloșie. Nicio problemă. Continuăm. Mergem înainte. Aflăm cine este în spatele acestui atac și îi voi prezenta public. De un lucru vă asigur pe toți. Pe perioada cât site-ul nu funcționează nu se înregistrează nimeni în acest program. Nu permit nicio șmecherie”, a scris Florin Cîțu vineri pe Facebook.

Parlamentul European ar putea crea un fond de 50 de miliarde de euro pentru lupta împotriva coronavirusului. "Ajută la dotarea spitalelor"

Site-ul IMM Invest, unde companiile mici și mijlocii se pot înscrie pentru accesarea de credite garantate, nu funcționa la o oră de la lansarea anunțată vineri de ministrul Finanțelor.

Cei interesați să ia credite de la bănci prin intermedul platformei au trimis mesaje la redacția Digi24.ro că site-ul nu se încarcă.

„De la ora 10 fix platforma imminvest nu poate fi accesata”; „Incercam de 30 de minute sa facem inscrierile pentru capital de lucru garantat de stat IMM Invest si platforma nu functioneaza”; „Din pacate platforma unde noi, firmele, ar trebui sa ne inscriem, nu functioneaza” - sunt câteva dintre mesajele primite.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat vineri dimineață demararea programului guvernamental IMM Invest, de ajutare a întreprinderilor mici și mijlocii să-și continue activitatea. Plafonul de garantare a creditelor asigurat de guvern este de 15 miliarde de lei (3% din PIB) și poate fi majorat, dacă va fi nevoie, a precizat ministrul.

În plină criză de coronavirus, medicamentul Euthyrox, esențial pentru cei cu afecțiuni cronice, lipsește de câteva săptămâni din farmacii. Care este motivul

Cîţu: La această rectificare bugetară nu s-a tăiat de nicăieri. Unele ministere au transmis către Ministerul Finanţelor ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x