Antena Căutare

Politica Agricola Comuna: Plati directe in agricultura, doar pentru cine merita

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, a anuntat ieri, la Bruxelles, directiile de reforma ale Politicii Agricole Comune dupa 2013. Schimbarea para­dig­mei acordarii platilor directe este una dintre acestea - subiect de maxim interes pentru Romania, tara in care 45% din populatie traieste in mediul rural si pentru care acest sprijin comunitar constituie un venit important si stabil, neconditionat de performanta.





Din dezbaterea publica pe tema PAC, lansata in primavara de CE, s-au des­prins trei obiective: asigurarea apro­vi­zio­narii cu alimente sigure si suficiente, in con­textul in care cererea la nivel mon­dial creste, traversam o perioada de criza eco­no­mica si ne confruntam cu o vola­ti­li­tate mai mare a pietei; gestionarea re­sur­selor naturale si, nu in ultimul rand, men­ti­ne­rea echilibrului teritorial si a diversitatii zo­nelor rurale.

Comisarul pe Agricultura, Dacian Ciolos, a afirmat ca cerintele su­pli­mentare pentru protectia mediului nu implica investitii mari, ca este vorba despre masuri complemen­ta­re simple, pre­cum rotatia culturilor sau mentinerea pasunilor permanente.

Pe de alta parte, Copa-Cogeca, Asociatia eu­ro­peana a agri­cul­torilor, afirma ca re­forma nu ras­pun­de provocarilor actuale, ca noile cerinte pre­supun cheltuieli mari si ca acestea nu ar trebui sa fie obli­gatorii.

Tot articolul, in Financiarul

Vezi metodele Fiscului pentru depistarea averilor nejustificate!... Previziuni: Anul viitor, cursul de schimb se va mentine in intervalul 4,1-4,3 lei/euro. Dobanda cheie, 6%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x