Antena Căutare

Posta Romana - cifra de afaceri tot mai mare, pierderi enorme: 325 mil. lei, in ultimii doi ani

Posta Romana, desi are o cifra de afaceri tot mai mare, inregistreaza pierderi uriase. 325 milioane lei, in ultimii doi ani. De vina sunt niste contracte de externalizare a serviciilor, care, teoretic, ar fi trebuit sa reduca din cheltuielile companiei de stat.

Din 2008 pana anul trecut, Posta Romana a incheiat fara licitatie aproape 20 de contracte mari.

Compania aeriana BlueAir, de exemplu, a primit 45 milioane de euro ca sa transporte scrisorile prioripost.

In noiembrie 2008, Posta a obtinut 800.000 lei pentru scrisorile prioripost, dar a cheltuit 3.800.000 lei cu transportul lor. Contractul a fost reziliat abia la inceputul acestui an.

Dar afacerea Blue Air este maruntis pe langa contractul cu firma britanica de securitate G4S, incheiat in 2006. Directorul filialei romanesti este un apropiat al liderului de sindicat al postasilor, Matei Bratianu.

Incheiate fara licitatie, aceste contracte de securitate s-au umflat in anii urmatori prin 16 acte aditionale, crescand profitul firmei de paza de 50 de ori. Alte contracte avantajoase au semnat Romprest si UTI, care au luat in primire serviciile de curatenie si intretinere ale Postei.

Contracte aberante: Femeie de serviciu, cu 1.000 €/luna

De fapt, Posta a ajuns sa plateasca 1.000 euro pentru o femeie de serviciu. De patru ori mai mult decat salariul unui postas.

Alte 11 milioane euro s-au scurs intr-un contract pagubos cu doua clinici private. Patronul uneia dintre ele este un prieten de-al directorului Postei Romane.

In ciuda pierderilor uriase ale companiei, sefii de la Posta Romana stiu sa petreaca. Au demonstrat-o in iunie cand au facut o mare petrecere pentru care au fost rezervate 120 de camere intr-un complex de la Cheile Gradistei, incercand sa tina totul departe de ochii lumii.

Directorii, impreuna cu liderii de sindicat si cativa angajati, au uitat de pierderile de sute de milioane de lei pe care le are posta romana si au chefuit fara nicio grija. Au uitat si de cele peste 2.000 de disponibilizari care urmeaza la posta. Directorii institutiei n-au vrut sa dea explicatii despre bugetul petrecerii.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Erste Bank si SIF-urile cauta alternative pentru listarea BCR... Proiect de rectificare bugetara: Vezi cati bani primeste fiecare minister!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x