Antena Căutare

Practici neconcurentiale: Sanctiuni de 12 mil. euro pe piata medicamentelor

Consiliul Concurentei a stabilit ca doua companii farmaceutice au facut intelegeri anticoncurentiale cu noua firme de distributie, aplicand amenzi in valoare totala de peste 12 milioane de euro. De asemenea, Consiliul Concurentei a anuntat luni ca a finalizat, fara a aplica sanctiuni, investigatia privind o posibila incalcare a Legii Concurentei de catre membrii Asociatiei Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente (ADIM) si cei ai Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR).

Consiliul Concurentei a sanctionat companiile farmaceutice Bayer si Sintofarm, precum si firmele de distributie Mediplus, Polisano, Relad, Farmexim, Farmexpert, Fildas, Montero, ADM, Pharmafarm, pentru incheierea unor intelegeri privind interzicerea exportului de produse Bayer si, respectiv, Sintofarm.

"Aceste intelegeri anticoncurentiale, considerate incalcari grave ale legislatiei concurentei, au avut ca obiect restrangerea concurentei prin izolarea pietei romanesti si impiedicarea comertului pe alte piete, inclusiv in cadrul pietei comune. Implicarea distribuitorilor in activitati de export nu conduce la riscul unei aprovizionari necorespunzatoare a pietei romanesti deoarece, conform reglementarilor in vigoare, distribuitorii angro au obligatia de a satisface cu prioritate si in mod satisfacator cerintele pietei din Romania", a explicat presedinele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Consiliul Concurentei a finalizat anul trecut si alte investigatii pe piata farmaceutica. Acestea au vizat compania Baxter si distribuitorii acesteia pentru incheierea unor intelegeri anticoncurentiale, Belupo Croatia si distribuitorul acesteia in Romania A&G Med Trading pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale si compania Labormed Pharma pentru punerea in practica a unei concentrari economice inainte de obtinerea unei autorizari din partea Consiliului Concurentei, amenzile fiind de 5,99 milioane lei, 1,8 milioane lei, respectiv 467.000 lei.

Premierul elen, optimist: Grecia, pe crestere economica in mai putin de doi ani... Leul pierde tot mai mult teren in fata monedei euro. Vezi cursul valutar!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x