Antena Căutare

Premierul elen: Grecia se afla in cea mai grava recesiune din istorie

Lucas Papademos a declarat ieri, intr-o conferinta organizata de Camera de comert americano-elena, ca statul grec s-a scufundat "in cea mai profunda recesiune" din istoria ei. "Anul 2011 reprezinta cea mai grava recesiune traversata vreodata de aceasta tara, contractia PIB este de asteptat la peste 5,5%", a spus Papademos, citat de AFP.

Premierul a salutat ultimele decizii ale summitului european din 9 decembrie privind disciplina financiara a tarilor membre.

"Grecia are un interes aici pentru consolidarea economiei sale si stabilizarea sistemului bancar", a spus Lucas Papademos.

Papademos a precizat ca prioritatea reformelor structurale ale Guvernului de coalite va fi "reforma administratiei publice", enumerand masurile care vor incuraja investitiile: "reforma radicala a mecanismului de colectare a impozitelor", "batalia impotriva evaziunii fiscale" si "accelerarea privatizarilor".

Planul de insanatosire a economiei Greciei dictat de UE si FMI prevede privatizari de 50 de miliarde de euro pana in 2015.

"Fac apel sa profitati de ocazie si sa investiti in Grecia, sa participati la acest efort supraomenesc, nu este timp de pierdut, este momentul responsabilitatii", le-a mai spus Lucas Papademos oamenilor de afaceri.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages / EPA

Aurul a intrat in dizgratie si se iefineste... Emil Boc: Opozitia a propus "pomeni electorale" in buget...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x