Antena Căutare

Premierul elen, optimist: Grecia, pe crestere economica in mai putin de doi ani

Primul ministru elen Lucas Papademos a estimat ca Grecia va reveni la crestere economica in mai putin de doi ani si este hotarata sa evite o noua restructurare a datoriilor si iesirea din "Zona euro".

"Sunt convins ca am parcurs mai mult de jumatate din drumul catre redresare economica, chiar daca procesul de consolidare bugetara va dura o perioada mai indelungata. Cresterea economica pozitiva va fi atinsa in mai putin de doi ani", a explicat Lucas Papademos.

De asemenea, premierul elen a spus ca, in opinia sa, marea majoritate a grecilor sunt gata de orice pentru a ramane in zona euro, in pofida manifestatiilor aproape zilnice impotriva masurilor de austeritate adoptate de autoritatile de la Atena, la presiunea FMI si a Uniunii Europene.

Recent, FMI a revizuit in scadere estimarile privind economia elena, care ar urma sa iasa anul viitor din recesiune, dar cu o crestere nula, dupa o contractie de 4,8% asteptata in 2012, al patrulea an de scadere abrupta a PIB.

Foto: Intactimages / EPA

Traian Basescu, catre Petrom: Din 2014, redeventa nu va fi mai mica ca in statele arabe... Practici neconcurentiale: Sanctiuni de 12 mil. euro pe piata medicamentelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x