Antena Căutare

Presedintele BCE: Economia Europei pare a se stabiliza, dar situatia se poate inrautati

Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), a declarat ca in Europa exista semne incipiente ca economia se stabilizeaza si pietele monetare revin la viata, dar a avertizat ca situatia ar putea evolua si catre o agravare a crizei datoriilor suverane.

"Vedem o incetinire a ciclului de afaceri, cu puternice riscuri negative. Vedem si niste semne incipiente (...) dar trebuie sa fiu foarte precaut aici (...) ale unei stabilizari a activitatii economice la niveluri scazute. Totul este supus riscului, asa ca situatia se poate inrautati", a declarat Draghi.

El a adaugat ca BCE este "destul de multumita" de rezultatele masurii fara precedent luata in decembrie de a imprumuta lichiditati de aproape 500 de miliarde de euro bancilor pe trei ani, care a fost urmata de reluarea partiala a tranzactiilor pe piata interbancara.

Pe de alta parte, Mario Draghi a insistat ca Europa va fi "intr-o forma mai buna" in acest an fata de anul trecut, ca urmare a progreselor in ceea ce priveste disciplina fiscala si reformarea economiilor statelor membre pentru a le face mai eficiente.

Foto: Intactimages / EPA

Standard & Poor's nu va retrograda ratingul Germaniei in acest an... Italia: Sediul Standard & Poor's din Milano, controlat de garda financiara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x