Antena Căutare

Preț record în plină pandemie! Cât costă un kilogram de căpşuni româneşti la început de sezon

Avem primele căpşune româneşti! Producătorii Satu Mare se bucură de prima recoltă. Parfumate şi foarte gustoase, fructele se vând cu 25 de lei kilogramul. În ciuda preţului comenzile nu lipsesc. E drept că vânzarea se face online.

Familia Sabo a investit aproximativ 10.000 de euro în urmă cu un an într-o afacere dulce. În comuna Odoreu, pe o suprafață de 10 ari au ridicat trei sere în care cultivă căpșuni românești. De o săptămână, cei doi frați care se ocupă de afacere au cules și roadele primei recolte.

Citește și: Din 15 mai, purtarea măștilor va fi obligatorie, iar declarația pe propria răspundere dispare. Klaus Iohannis, ultimele măsuri anunțate în România

În vreme de pandemie, însă, au trebuit să se reorienteze și să își vândă recolta respectând restricțiile impuse de ordonanțele militare. Astfel, prin intermediul rețelelor de socializare au reușit în aproximativ o săptămână să vândă 300 de kilograme de căpșuni.

Producătorii români s-au mutat în mediul online

Producătorii reușesc să culeagă recolta în aproximativ 3 ore. După ce fructele sunt așezate în lădițe, acestea iau drumul către cei care au făcut comenzile online. Iar cine a gustat prima oară căpșunile românești, revine cu comanda.

În câmp, căpșunii se vor coace abia la începutul lunii mai, când producătorii din Halmeu vor fi nevoiți să își caute zilieri, pentru a reuși să culeagă întreaga recoltă.

Florin Cîţu: ”Economia României va ieşi din această criză mai bine decât ne aşteptăm!”... Românii din străinătate nu mai au bani de trimis în ţară! În 2019, au adus peste 7 miliarde de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x