- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Familia Sabo a investit aproximativ 10.000 de euro în urmă cu un an într-o afacere dulce. În comuna Odoreu, pe o suprafață de 10 ari au ridicat trei sere în care cultivă căpșuni românești. De o săptămână, cei doi frați care se ocupă de afacere au cules și roadele primei recolte.
În vreme de pandemie, însă, au trebuit să se reorienteze și să își vândă recolta respectând restricțiile impuse de ordonanțele militare. Astfel, prin intermediul rețelelor de socializare au reușit în aproximativ o săptămână să vândă 300 de kilograme de căpșuni.
Producătorii români s-au mutat în mediul online
Producătorii reușesc să culeagă recolta în aproximativ 3 ore. După ce fructele sunt așezate în lădițe, acestea iau drumul către cei care au făcut comenzile online. Iar cine a gustat prima oară căpșunile românești, revine cu comanda.
În câmp, căpșunii se vor coace abia la începutul lunii mai, când producătorii din Halmeu vor fi nevoiți să își caute zilieri, pentru a reuși să culeagă întreaga recoltă.