Antena Căutare

Pretul carburantilor explodeaza: cea mai ieftina benzina va depasi 5 lei pe litru pana la finele lui 2010

Pretul carburantilor s-a majorat de trei ori in ultimele zece zile, iar scumpirile nu se opresc aici. Pana la sfarsitul acestui an, scrie EVZ.ro, cea mai ieftina benzina va depasi 5 lei pe litru. In prezent, cel mai ieftin carburant este aproape de pragul de 5 lei pe litru, iar daca ritmul scumpirilor se mentine, pana la finele acestui an, cea mai ieftina benzina de la Petrom, cel mai mare operator de pe piata, va depasi pragul de 5 lei.


In statiile Petrom, cea mai ieftina benzina (Premium fara Plumb 95) costa in prezent 4,82 lei pentru un litru, dupa ce, Petrom a scumpit carburantul de doua ori in ultimele zile, mai precis pe 3 si 7 decembrie.

Cea mai ieftina benzina din statiile Rompetrol, Efix 95, se vinde deja cu 4,98 lei/litru, dupa ce preturile au fost majorate pe 4 si 7 decembrie. Iar la Lukoil, un litru de Electroluk 95 costa 4,91 lei.

Un analist de la o casa de brokeraj a declarat, pentru EVZ.ro, ca scumpirile se explica prin faptul ca dolarul s-a intarit fata de leu. Prin urmare, pretul carburantilor ar fi crescut "chiar daca valoarea petrolului ar fi ramas la fel. Analistul a mai spus ca, pe termen scurt va continua aceasta tendinta de scumpire a carburantilor, pentru ca petrolul se afla pe un trend ascendent.

Deputatul PDL William Branza da liber la evaziune... INS: Rata de ocupare si ponderea salariatilor, mult sub media UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x