Antena Căutare

Pretul gazelor naturale va creste din 2013, pana va ajunge, in 2018, la media UE

Pretul gazelor naturale pentru consumatorii casnici va creste din a doua jumatate a anului 2013, pana in 2018, a declarat, astazi, seful misiunii Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks, la conferinta de la finalul celei de-a cincea misiuni in Romania. “Scumpirea are loc pentru ca pretul gazelor sa ajunga la media costurilor din Uniunea Europeana”, a explicat Franks.

"Am convenit asupra etapei viitoare de ajustare la gazele naturale. Sunt necesare ajustari pentru eficientizarea resurselor si pentru productia energetica, a productiei de gaze, posibila numai daca piata se va liberaliza in urmatorii ani. Ajustarea va incepe in a doua parte a lui 2013 pana in 2018. Vor exista masuri de protectie pentru consumatorii vulnerabili. Vrem ca pretul gazelor sa fi apropiat de pretul mediu din Europa, dar nu va ajunge la nivelul platit pentru importurile din Rusia", a afirmat Franks.

In acest context, oficialul FMI a precizat ca Ministerul Muncii va face, in urmatoarele luni, profilul consumatorilor vulnerabili.

Sursa: Antena3.ro

Udrea: "De rau ce-a fost PNDI-ul, USL l-a preluat repejor"... AUSTERITATE in Portugalia: 4 sarbatori oficiale, suspendate timp de cinci ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x