Antena Căutare

Pretul petrolului a pierdut aproape 3$

Piata petrolului a afisat un puternic recul astazi, pierzand peste 3$ la New York, pe fondul unei piete debusolate de pesimismul Rezervei federale a SUA (FED) si penalizata de aprecierea mondei americane.

Barilul marca Brent din Marea Norduui a fost tranzactionat cu 107,79$ la Intercontinental Exchange (ICE) din Londra, cu 2,57$ mai putin decat cotatia de miercuri. La schimburile electronice de la New York Mercantile Exchange, barilul „light sweet crude" (WTI) a cedat 3,02$, la 82,90$.

Aceasta reactie vehementa a pietei trebuie explicata prin comentariile pesimiste ale Bancii centrale americane privind economia mondiala, deloc robusta in opinia institutiei" si care au adaugat un plus de nervozitate pe piata, la care investitorii nu s-au asteptat, a declarat Peter Beutel, analist la Cameron Hanover.

In acest context de neincredere maxima, bursele si preturile la materii prime au plonjat in mod concertat, in timp ce dolarul s-a apreciat net.

Sursa: Financiarul

OMV si-a schimbat strategia: inchide rafinarii si va investi masiv in cautarea de petrol si gaze... Alerta, ridicata!: Lalelele olandeze nu contin bacterii periculoase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x