Antena Căutare

Pretul petrolului a scazut cu aproape doi dolari

Temerile de pe piata muncii americane au dus la scaderea pretului petrolului cu aproape doi dolari. Rata somajului a scazut de la 8,3% la 8,2%, in special datorita scaderii fortei de munca active, iar asta ar putea afecta cererea de carburanti in Statele Unite.

O alta cauza care a dus la declinul cotatiilor a fost si decizia Iranului de a de a relua discutiile cu tarile occidentale referitoare la programul sau nuclear, pe 14 aprilie. Acest lucru ar determina reducerea temerile legate de o posibila scadere a ofertei de petrol pe piata mondiala.

La bursa de marfuri din New York, pretul petrolului cu livrare in luna mai era cotat in scadere cu 1,93 dolari, sau 1,9%, la 101,38 dolari pe unitate.

Departamentul Muncii din Statele Unite a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca angajatorii au infiintat in martie 120.000 de locuri de munca, sub estimarile analistilor, de 205.000 de posturi.

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare in luna mai, de referinta la Londra, era tranzactionat in scadere cu 1,84 dolari, respectiv 1,5%, la 121,59 dolari pe baril, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Bursele din SUA si majoritatea celor din Europa au fost inchise vineri pentru sarbatoarea Pastelui catolic.

foto: EPA/ Intact Images

Olli Rehn: "Zona euro trebuie consolidata entru a evita alte crize economice"... Ce mai privatizeaza Romania: Tunuri pe ultima suta de metri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x