Antena Căutare

Pretul petrolului Brent se mentine la peste 119 $/baril

Cotatia petrolului Brent, de referinta pentru bursa de la Londra, a continuat sa se mentina peste nivelul de 119 dolari pe baril, pe fondul unor semnale mixte venind dinspre China. Astfel, pretul petrolului Brent a crescut cu 3 centi, la 119,13 dolari pe baril, in timp ce referinta de pe piata americana a urcat cu 33 de centi, la 97,63 dolari pe baril.

Productia industriala a Chinei a crescut in luna mai cu 13,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind estimarile analistilor, insa inflatia a accelerat la maximul ultimelor 34 de luni, semn ca Beijingul va continua sa inaspreasca politica monetara.

In plus, cererea de petrol din China a crescut in luna mai peste pragul de 9 milioane de barili pe zi pentru cea de-a saptea luna consecutiv, consumul de energie mentinandu-se la niveluri ridicate, insa cresterea economica pare sa incetineasca.

Cresterile pretului petrolului s-au concentrat pe contractul Brent, astfel explicandu-se si diferenta record de 22,22 dolari pe baril fata de referinta americana inregistrata in sedinta de astazi.

Sursa: Financiarul

Aproximativ 25% din profitul bancilor grecesti se obtine in Romania... Brandul Academia Catavencu, vandut cu peste 880.000 € lui Dan Grigore Adamescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x