Antena Căutare

Pretul real al benzinei: 3 lei/litru. Restul sunt taxe si accize

Trei lei, atat ar trebui sa plateasca romanii pentru un litru de benzina, daca in pret nu ar fi incluse toate taxele impuse de stat si companiile petroliere.

Chiar daca suna frumos, nu vom vedea niciodata acest tarif afisat la pompa. Nici statul si nici bezinarii nu vor renunta la profituri mai ales ca cererea de combustibili aproape s-a dublat in ultimii sapte ani. Si nici Uniunea Europeana nu ne iarta in ceea ce priveste calendarul de crestere al accizelor.

De asemenea, leul slab si accizele mari ridica pretul carburantilor. Aceste taxe se vor calcula anul viitor la un curs valutar mai mare decat cel de anul trecut. Iar primele estimari arata scumpiri de 15 bani / litrul de benzina.

Cea mai mare crestere de pret va fi la motorina. Anul viitor, acciza pentru acest tip de carburant va creste de la 374 la 391 de euro pe tona. In plus, va fi calculata cel mai probabil la un curs euro de 4,50 de lei fata de 4,3 lei anul acesta. Acest lucru inseamna o scumpire totala de 17 bani pe litrul de motorina. Si benzina va costa mai mult.

In 2013 vom plati astfel 6,4 lei pentru un litru de benzina fata de pretul mediu actual de 6 lei si 25 bani. Dar acesta este scenariul optimist. Daca petrolul se va scumpi in continuare, moneda nationala se va deprecia si, atunci, in ianuarie 2013 litrul de benzina ar putea costa 7 lei.

Cel mai puternic laser din lume, construit langa Bucuresti. CE a aprobat finantarea cu 180 milioane euro, lucrarile ince... Victor Ponta: Actiunea lui Dan Diaconescu ar putea sa puna pe butuci Oltchim ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x