Antena Căutare

Pretul terenului din Romania, de 8 ori mai mic decat media europeana

Primarii unor localitati prahovene s-au gandit sa-i invite pe oamenii de afaceri sa investeasca in pamantul tarii noastre.

Inca de la intrarea in comuna prahoveana Tomsani, oamenii de afaceri sunt invitati sa cumpere terenuri. Mesajul "Asteptam investitori pentru terenuri!", care a fost postat pe numeroase pancarte, pare ca-i atrage pe oamenii de afaceri.

Acestia nu stau deloc pe ganduri cand vine vorba de pamantul tarii noastre, caci, in Romania, hectarul de teren agricol se vinde de 8 ori mai ieftin fata de media europeana. In Olanda, de exemplu, un hectar de pamant depaseste 45.000 de euro, iar in Spania, se vinde cu aproximativ 10.000.

Pana la sfarsitul anului trecut, strainii au cumparat aproape 200.000 de hectare de teren arabil romanesc. Cei mai multi investitori sunt italieni si nemti. In prezent, strainii pot cumpara terenuri din Romania daca sunt rezidenti sau sunt asociati intr-o firma cu capital romanesc. Suprafata agricola a Romaniei masoara 15 milioane de hectare.

Din 2014 insa, strainii vor avea mana libera sa cumpere ogoarele romanesti.

Topul superbogatilor din Europa: Romania, pe locul 26 din 45 ... Sezonul conservelor a inceput cu preturi mai mari la legume ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x