Este ingredientul de bază pentru cele mai iubite deserturi, însă începe să devină lux în bucătărie. Vanilia a ajuns să coste chiar şi de 100 de ori mai mult faţă de acum câţiva ani, după ce un ciclon puternic a distrus culturile din Madagascar.
Pentru că planta are nevoie de trei ani să se regenereze, păstăile de vanilie sunt tot mai rare şi mai preţioase.
De vină este ciclonul care a lovit anul trecut insula Madagascar, zonă care asigură peste 70% din necesarul mondial.
Pentru a face economie, producători celebri de îngheţată din Londra şi New York au scos din oferta lor desertul de vanilie. Alţii continuă să folosească aromele artificiale. Însă nimic nu se compară cu gustul unei creme preparate din ingrediente naturale.
Citește mai mult pe Observator.tv!
Lovitură pentru ANAF! Fostul șef al instituției, Sorin Blejnar, condamnat la șase ani de închisoare... Veste rea pentru românii cu CREDIT la bancă. Ce s-a întâmplat cu indicele ROBOR, în funcţie de care se stabilesc dobânzi...