Antena Căutare

Preturile alimentelor la nivel mondial au atins un nou record in decembrie

Pretul alimentelor a atins un nou record in luna decembrie, inregistrand cea de-a sasea crestere consecutiva, a anuntat Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO). Explozia preturilor la alimente a fost chiar mai mare decat cea din 2008, atunci cand au avut loc revolte la nivel mondial din aceasta cauza, informeaza Le Monde.


Indicele pretului zaharului a ajuns la 398,4 puncte in decembrie, comparativ cu cele 373,4 puncte din luna precedenta. Cel al cerealelor s-a ridicat la 237,6 puncte, stabilind un nou record. Iar indicele produselor oleaginoase a inregistrat o crestere semnificativa, de la 243,3 in luna noiembrie, la 263,0 in decembrie.

Impactul catastrofelor naturale:

Anul 2010 a fost marcat de mai multe catastrofe naturale, lucru care a fost simtit si la nivelul economiei mondiale. Rusii s-au confruntat cu seceta, fiind fortati sa anuleze exporturile de cereale.

Si consecintele economice ale inundatiilor recente din Australia au inceput sa se faca simtite. Autoritatile australiene ar putea diminua volumul produselor sale de export, cele mai afectate de aceasta masura fiind pietele asiatice. (India, Bangladesh si Japonia).

Oficialii de la Canbera au avertizat deja ca exporturile sale de zahar vor fi reduse cu 25% in 2011.

Oamenii s-au batut pe mancare in Bolivia


Peste tot in lume preturile crescute la alimente ridica probleme serioase. Oamenii nu isi mai permit ca in trecut sa cumpere orice din supermarketuri, asa ca recurg la gesturi disperate. Recent, intr-un supermarket din Bolivia, cumparatorii s-au batut pe paine.



Leul isi reia aprecierea fata de euro... Afacerile din comert au scazut cu 7,6% in noiembrie 2010, fata de aceeasi perioada din 2009...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x