Antena Căutare

Preturile cerute de Bechtel pentru Autostrada Transilvania ii socheaza pana si pe americani

Potrivit informatiilor intrate in posesia Jurnalului National, Ministerul Transporturilor doreste sa rezilieze contractul cu Bechtel. Recent, CNADNR a trimis o scrisoare Bechtel SUA prin care a solicitat informatii despre derularea contractelor similare celui aflat in derulare cu statul roman.


Proiectul semnat in 2003 cu compania americana pentru Autostrada Transilvania nu are insa clauze de reziliere!

Bechtel poate renunta oricand, Romania nu. Singura portita este urmatoarea: pagubosul contract pe bani publici ar putea fi inchis numai in conditiile in care statul nu mai are bani pentru sustinerea proiectului.

Citeste aici raspunsul stupefiant al americanilor!

In acest moment, se pare ca s-au creat premisele acestui scenariu: bugetul nu mai poate plati lucrarile Bechtel. Daca se reziliaza contractul, statul roman nu are voie sa atribuie lucrarea inca doi ani. Cam acesta este, in mare, pretul pe care il platesc romanii pentru unul dintre cele mai paguboase contracte pe bani publici! Intre timp, compania americana a fost somata sa renunte la 30% din cheltuielile indirecte. CNADNR plateste numai pentru aceste cheltuieli 1 million de euro pe luna.

sursa:Jurnalul

foto:Intact Images

Companiile aeriene si-au redus estimarile de profit pentru acest an cu 50%... BP va vinde jumatate din producatorul rus TNK-BP...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x