Antena Căutare

Preţurile la producătorii din industrie au crescut în noiembrie cu 3,4%

Preţurile producţiei industriale pe total - piaţa internă şi piaţa externă - au avansat cu 3,4% în noiembrie 2019, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, ritm crescut faţă de cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În octombrie 2019, preţurile producţiei industriale pe total - piaţa internă şi piaţa externă - au crescut cu 2,3%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut,

În noiembrie 2019, comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 3,4%. Faţă de luna precedentă, preţurile producţiei industriale a crescut cu 0,3%.

În noiembrie 2019, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, cea mai mare creştere a preţurilor s-a înregistrat la fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice (+11,05%).

Pe marile grupe industriale, cel mai mare avans s-a înregistrat în industria bunurilor de uz curent (+5,03%).

Articolul continuă după reclamă

Preţurile producţiei industriale reprezintă o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

Sursa : news.ro

Samsung Electronics va prezenta ”dispozitive inovatoare” pe 11 februarie, la San Francisco... Pensionarii nu își vor primi pensia la timp în ianuarie. Anunțul oficial al Poștei Române: „Ne aflăm într-o situație spe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august Duminica, 21.07.2024, 11:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x