Antena Căutare

Preturile si tranzactiile cu apartamente mari au suferit un declin de peste 10%

Locuintele mici au fost in topul vanzarilor imobiliare din tara Ponderea acestora in totalul ofertelor a scazut cel mai mult in primele noua luni ale anului.




Preferintele in materie rezidentiala ale clientilor sunt relevate de ultimul studiu realizat de portalul imobiliare.ro, care arata ca in Capitala, dar si in marile orase ale tarii (care au fost acoperite de cercetarea imobiliare.ro), ponderea in oferta generala a locuintelor mari (de trei, patru si mai multe camere) a crescut fata de anii anteriori. Adrian Erimescu, director general al imobiliare.ro, spune ca „ponderea apartamentelor mari in ansamblul ofertei din piata s-a majorat cu peste 10% in ultimele 12 luni. Spre deosebire de acum un an, in prezent, numarul apartamentelor cu patru si mai multe camere scoase la vanzare il depaseste pe cel al garsonierelor in Bucuresti, Timisoara si Constanta, in timp ce in Cluj-Napoca, Iasi si Brasov diferenta s-a redus considerabil", adauga Erimescu.

Astfel, daca in urma cu un an apartamentele cu trei si patru camere repre¬zentau putin peste 40% din totalul anunturilor, in prezent, la nivel national, aceste categorii imobiliare reprezinta 50% din oferta din piata. Acum, la nivelul intregii tari, oferta pe piata locuintelor vechi este impartita dupa cum urmeaza: 37,9% apartamente cu doua camere, 35,8% apartamente cu trei camere, 14,2% apartamente cu patru camere si respectiv 12,1% garsoniere. Tendinta este mai accentuata in Capitala, unde ponderea apartamentelor mari este de 53,4% din oferta. Cele mai multe locuinte scoase la vanzare in Bucuresti sunt cele cu trei camere, care reprezinta 37,1%, fata de 34,9% cat reprezinta ponderea apartamentelor cu doua camere. In acelasi timp, apartamentele cu 4 camere reprezinta 16,3% din numarul total de anunturi al caror obiect este vanzarea de apartamente, fata de 11,7%, procentul aferent garsonierelor.

citeste articolul complet pe Financiarul.com

Isarescu: Suntem incoerenti in politici si asta ne costa... Jeffrey Franks: "Romania va cere o noua derogare privind arieratele, pentru ca a ratat din nou tinta"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x