Antena Căutare

Previziuni: Anul viitor, cursul de schimb se va mentine in intervalul 4,1-4,3 lei/euro. Dobanda cheie, 6%

Analistii bancari se asteapta ca la finalul lui 2011 BNR sa decida o reducere a dobanzii de politica monetara, pana la 6%, tinand cont de proiectia inflatiei, de 3,4% Totodata, sunt sanse ca nivelul ratei rezervelor minime obligatorii in valuta sa scada in Semestrul I.

La mai putin de o luna si jumatate pana la sfarsitul acestui an, prognozele analistilor bancari plaseaza cursul de schimb mediu la jumatatea lui 2011 in intervalul 4,1-4,3 lei/euro.

Economistul-sef al BCR, Lucian Anghel, esti­mea­za ca anul viitor vom avea un nivel al cursului valutar similar cu cel din ultimii doi ani, plasandu-se astfel in intervalul de 4,1-4,3 lei/euro.

Nu vedem o depreciere a monedei nationale si exista sanse ca la finele anului 2011 sa avem o dobanda de politica monetara de 6%", a spus Lucian Anghel la confe­rin­ta Romanian Finance Symposium.

La randul lor, reprezentantii Raiffeisen Bank prognozeaza, pentru jumatatea anului viitor, un curs de schimb mediu situat la 4,3 lei/euro. De ase­me­nea, economistul-sef al bancii, Ionut Dumitru, arata ca este posibil ca BNR sa mentina dobanda de politica monetara, de 6,25%, si in ultima parte a lui 2011.

Tind sa cred ca, atat timp cat nu se depreciaza cur­sul, dobanzile din piata vor sta foar­te jos. Lichiditatea va ramane mare", explica Ionut Dumitru.

Economistul-sef al BRD SocGen, Florian Libo­cor, sustine ca mai devreme de jumatatea anului viitor nu vom vedea miscari majore ale dobanzilor-cheie si estimeaza ca la mijlocul lui 2011 cur­sul ar putea depasi 4,2 lei/euro.

Seful Departamentului de cercetare al Volksbank, Melania Hancila, sustine ca in iunie 2011 nivelul cursului va fi de 4,2-4,3 lei/euro.

Sursa: Financiarul

Politica Agricola Comuna: Plati directe in agricultura, doar pentru cine merita... Ministrul Agriculturii vrea frunza lui Udrea pe fiecare produs agro-alimentar romanesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x