Antena Căutare

Prima Casă 2018. Ce trebuie să știi dacă vrei să cumperi un apartament

Dacă ești la început de drum, dar îți dorești să scapi de chirie și să te muți cât mai curând în casa ta, e bine să știi că ai la dispoziție programul Prima Casă. De ce să arunci lună de lună bani pe fereastră pentru a locui într-un apartament închiriat când poți investi aproape aceeași sumă pentru a-ți asigura un viitor liniștit?

Prima Casă 2018. Dacă ești la început de drum, dar îți dorești să scapi de chirie și să te muți cât mai curând în casa ta, e bine să știi că ai la dispoziție programul Prima Casă. De ce să arunci lună de lună bani pe fereastră pentru a locui într-un apartament închiriat când poți investi aproape aceeași sumă pentru a-ți asigura un viitor liniștit?

Prima Casă 2018. Dacă nu știi ce presupune această metodă de a deveni proprietar, dar te interesează să afli mai multe detalii despre vânzarea apartamentelor și despre ce ai putea să faci pentru a beneficia de pe urma acestui program, am pregătit pentru tine mai multe detalii despre această oportunitate pe care o ai la dispoziție. Dar înainte de a afla veștile din 2018, hai să aflăm ce înseamnă, concret, Prima Casă!

Guvernul României a inițiat această măsură pentru combaterea crizei economice, prin care tinerii sunt susținuți să investească în propriul lor viitor, prin cumpărarea locuințelor. Astfel, activitatea de creditare și domeniul imobiliar sunt dezmorțite, procesul de accesare a unui credit ipotecar fiind mai ușor. Poți beneficia și tu de pe urma acestui program dacă nu ai deținut niciodată o proprietate cu o suprafață mai mare de 50 de metri pătrați, excepție făcând cotele părți primite prin moștenire. Poți achiziționa o locuință în diferite stadii de finalizare, adică îți poți cumpăra o locuință individuală sau în asociere, într-un bloc sau pe teren propriu, cu condiția ca acesta să fi primit autorizație de construcție după anul 2010. Obligațiile tale vor fi acelea de a plăti un depozit care să echivaleze cu dobânda a trei luni de credit și să nu o înstrăinezi pentru cel puțin cinci ani din momentul achiziției, dar și să asiguri casa pe care o cumperi.

Care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi?

Prima Casă 2018. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te adresezi unei bănci care oferă credite pentru Prima Casă și să întocmești un dosar cu documentele necesare. După aprobarea băncii, dosarul ajunge la Fondul Național de Garantare a Creditelor, unde vei primi garanția din partea statului român. Imediat după aceea, când ai primit aprobarea, poți începe să cauți o locuință pe gustul tău. Mai trebuie să știi că trebuie să ai pregătită suma echivalentă a 5% din valoarea apartamentului sau a casei pe care urmează să o cumperi dacă aceasta nu depășește 60.000 euro.

Cât durează procesul?

Prima Casă 2018. Durata obținerii unui credit de Prima Casă diferă de la o bancă la alta, însă în cele mai multe cazuri trebuie să îți iei o marjă de aproximativ două luni. Durata de analiză a dosarului poate varia până la două săptămâni, dar timpul se poate prelungi dacă reprezentații băncii nu au întocmit corect aplicația.

Ce aduce anul 2018 în ceea ce privește Prima Casă?

Prima Casă 2018. Veștile nu sunt cele mai bune în acest an pentru că statul român a redus cu jumătate de miliard de lei suma acordată garantării împrumuturilor. Asta înseamnă că dosarul tău trebuie întocmit foarte bine pentru a primi aprobarea rapid, până nu se epuizează fondurile, care anul acesta nu pot depăși asigurarea a 20.000 de locuințe, adică cu 5.000 mai puține decât cele de anul trecut.

Peste 220.000 de români au apelat până acum la programul Prima Casă, așa că dacă îți dorești să fii proprietar cât mai repede, găsește o bancă de încredere și începe demersurile cât mai repede. Mult succes!

Cine sunt creatorii primului start-up românesc evaluat la peste un miliard de dolari: „Noi nu dăm ordine și nici nu eval... CURS VALUTAR 8 martie. Dolarul este în continuă creștere. Valorile care îi îngrijorează pe analiști...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x