Antena Căutare

"Prima casa 3" a majorat preturile locuintelor cu pana la 8%

Proprietarii au crescut in primele doua saptamani ale anului preturile solicitate la vanzarea locuintelor, in unele cazuri, cu pana la 8%, fata de nivelul din decembrie 2010, iar cele mai mari majorari de preturi s-au inregistrat pe segmentul locuintelor vechi, potrivit imobiliare.ro.

„ne asteptam totusi ca entuziasmul de inceput de an al vanzatorilor sa se mai desumfle in perioada urmatoare. Ramane de vazut daca aceste valori vor fi sau nu validate de cumparatori"


Ce si unde s-a scumpit


La Bucuresti, piata imobiliara cea mai scumpa din tara, la locuintele vechi au avut loc cresteri de preturi de 1% in cazul garsonierelor (de la 1.157 euro/mp la 1.167 euro/mp util) si la apartamentele cu patru camere (de la 979 euro/mp util la 984 euro/mp util). Maximele scumpirilor au fost atinse la Timisoara, care este cea mai ieftina piata rezidentiala in categoria oraselor mari. Aici, garsonierele s-au scumpit cu 8% (de la 875 euro/mp util la 943 euro/mp util), iar apartamentele cu doua si trei camere cu 2%. Apartamentele vechi cu patru camere au cunoscut cele mai mari cresteri de pret in Brasov, in acest inceput de an, de 6% (de la 775 euro/mp util la 822 euro/mp util). Si garsonierele au cunoscut o crestere mare, de 5% (de la 859 euro/mp util la 899 euro/mp util). In Iasi, apartamentele vechi s-au scumpit cu 5% in primele doua saptamani ale anului, iar la Cluj-Napoca si Constanta scumpirile au fost intre 1% si 4% pe diferite categorii de locuinte.

Apartamentele noi au "recuperat" 4%

In ceea ce priveste apartamentele noi, in primele doua saptamani ale anului, cele din Brasov si Constanta s-au scumpit, in medie, cu 4% fata de luna decembrie. In Brasov pretul mediu solicitat pentru apartamentele noi a urcat de la 946 euro/mp util pana la 982 euro/mp util, in Constanta cresterea a fost de la 933 euro/mp util la 968 euro/mp util. Pretul mediu solicitat pentru un apartament nou cu trei camere, cu o suprafata utila de 75 de metri patrati din Constanta este de 72.600 euro. Tot cu 4% au crescut si preturile apartamentelor noi cu una si doua camere din Bucuresti. Pretul solicitat pentru garsonierele noi a crescut de la 1.242 euro/mp util pana la 1.296 euro/mp util, iar apartamentele cu doua camere s-au scumpit de la 1.279 euro/mp util pana la 1.330 euro/mp util. In celelalte mari orase din tara nu au fost inregistrate cresteri de pret in cazul apartamentelor noi.

sursa:Financiarul.com

Targu Mures: Primarul vrea taxa pe murdarie!... Surse: Banca Mondiala a aprobat imprumutul de 300 de milioane de euro pentru Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x