Antena Căutare

Privatizarea Oltchim: Guvernul vrea sa vanda fara licitatie, prin negociere directa

Premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul va solicita Fondului Monetar International (FMI) si Comisiei Europene (CE) permisiunea ca viitoarea privatizare a Oltchim sa fie derulata prin negociere cu un investitor strategic si nu prin licitatie deschisa, la care sa participe oricine.

Ponta a apreciat ca investitorul strategic va trebui sa isi asume datoriile combinatului, pastrarea locurilor de munca, realizarea investitiilor si derularea negocierilor pentru Arpechim. Dar a admis ca problema datoriilor Oltchim catre AVAS va trebui rezolvata inainte de a initia noul proces de privatizare.

Totodata, premierul a sustinut ca si-ar dori la Oltchim si un investitor american, englez sau francez, dar a precizat ca investitorii din aceste tari dispun deja de propriile combinate si ca doar grupul rus TISE s-a aratat interesat in mod concret.

Intrebat cine este autorul planului guvernamental de "salvare" a Oltchim, premierul a aratat ca principala parte a planului revine ministrului de Finante, Florin Georgescu, acesta beneficiind si de sprijinul ministrului Economiei.

Privatizarea Oltchim: Seful OPSPI a demisionat si i-a facut plangere penala lui Dan Diaconescu... Ghid de supravietuire a investitorilor pe pietele financiare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x