Antena Căutare

Proces: Antena 1 solicita RCS&RDS daune in valoare de 60 mil. €

La datoriile bancare de sute de milioane de euro ale RCS&RDS se mai adauga una substantiala: 60 milioane de euro. Aceasta este suma ceruta in instanta de Antena 1 pentru daune produse de RCS&RDS.

Concret, compania de cablu-tv preia de la Antena 1 fara nici un cost programe pe care le transmite in retea, iar publicul plateste pentru accesul la cablu. Or, programele Antenei 1 sunt stabilite prin reglementarile legale sa fie distribuite gratuit, iar publicul sa fie informat explicit in acest sens.

De asemenea, conform Legii audiovizualului, RCS&RDS trebuie sa indice expres caracterul gratuit al acestor servicii de programe, ca un pachet distinct.

Legea audiovizualului stabileste clar accesul liber al publicului la o serie de televiziuni, intre care si Antena 1. In total sunt 25 de posturi tv romanesti, unul international, precum si programele postului public care ar trebui sa fie transmise gratuit de cablisti.

Numai ca RCS&RDS conditioneaza financiar transmisiile acestor televiziuni. Antena 1 cere printr-o notificare plata de daune interese pentru retransmisia programelor sale cu incalcarea Legii audiovizualului si solicita incetarea imediata a practicii ilegale mentionate.

Conform unor estimari, sumele datorate de RCS&RDS posturilor pe care le transmite s-ar ridica la 150 milioane de euro.

Pentru cota de audienta a postului Antena 1, compania de cablu ar trebui sa plateasca 60 milioane de euro. In acest sens postul de televiziune urmand sa initieze actiuni in justitie in cazul in care RCS&RDS nu va plati daunele interese.

Romtelecom anunta a doua achizitie in mai putin de o luna... Euro a scazut sub pragul de 4,1 lei. Vezi cursul BNR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x