Antena Căutare

Producătorul de ochelari EssilorLuxottica a descoperit transferuri frauduloase bani care i-ar afecta rezultatele din 2019 cu 190 de milioane de euro

Producătorul de ochelari EssilorLuxottica a descoperit transferuri frauduloase de bani la o fabrică din Thailanda care ar putea să aibă un impact de până la 190 de milioane de euro asupra rezultatelor financiare ale anului 2019, transmite Reuters.

Informaţia a apărut într-o perioadă în care grupul format în 2017 prin fuziunea dintre producătorul francez de lentile Essilor şi producătorul italian de ochelari Luxottica se reorganizează pentru unificarea lanţurilor de furnizori ale celor două companii şi reformarea conducerii de vârf.

Acordul din 2017 a fost prezentat ca o fuziune de pe poziţii de egalitate, dar a apărut un conflict între fondatorul Luxottica, Leonardo Del Vecchio, şi directorul general al Essilor, Hubert Sagnieres.

Grupul a anunţat că intenţionează să numească un nou director general până la sfârşitul anului 2020, dar un fond activist deţinut de miliardarul Daniel Loeb a cerut companiei ”să accelereze tranziţia către o nouă conducere.

EssilorLuxottica, cunoscut pentru branduri ca Oakley şi Ray-Ban, a anunţat luni că divizia Essilor International a descoperit recent o activitate financiară frauduloasă în Thailanda şi că angajaţii suspectaţi de implicare au fost concediaţi.

“Essilor International a depus plângeri în Thailanda şi în alte jurisdicţii şi a mobilizat toate resursele interne şi externe disponibile pentru a opri activităţile frauduloase şi a lua măsuri de remediere”, a anunţat compania.

EssilorLuxottica a adăugat că impactul negativ avut de frauda din Thailanda va fi înregistrată în rezultatele operaţionale din 2019.

Luca Solca, analist senior la Bernstein, a declarat că anunţul de luni va amplifica probabil presiunile investitorilor pentru accelerarea integrării post-fuziune.

Sursa : news.ro

Oficial, prețurile carburanților scad din ianuarie 2020. A fost promulgată legea care elimină supraacciza... Preţurile petrolului au crescut la un nou maxim al ultimelor trei luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x