Antena Căutare

Profit de 3,6 miliarde euro cu zero angajati!

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, American European Marketing&Enterprises este compania cu cel mai mare profit inregistrat in 2009 in Romania: 3,6 miliarde de euro. Societatea nu are angajati si isi deruleaza activitatea in satul Fintana, judetul Brasov. La adresa respectiva locuieste o familie modesta

Cu un capital de 50 de milioane de dolari americani, subscris integral de investitori straini, compania are sediul social in Brasov. Pentru anul 2009 American European Marketing&Enterprises a raportat un profit de 15,47 miliarde de lei (3,6 miliarde de euro).

Obiectul de activitate al firmei este "cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii". Firma are drept asociati sapte persoane fizice, cinci de nationalitate romana si doua de nationalitate germana.

American European Marketing&Enterprises nu se afla pentru prima data in topui profitabilitatii, si in anul 2008 ocupand un onorant loc cinci, cu un profit brut de 747 de milioane de lei.

Potrivit unei anchete realizate anul trecut de Saptamana Financiara, sediul declarat al firmei este pe strada Vaii 41, din satul Fintana, judetul Brasov. La adresa respectiva locuieste o familie modesta, care nu a auzit in viata ei despre aceasta firma.

Unul dintre actionari, Daniel Afusoae, declara SFIn ca strategia companiei este aceea de a nu depasi limitele unui anonimat temporar. "E prima firma care declara un sediu fictiv?! Acesta a fost planul nostru pentru a reusi ceea ce ne-am propus. Compania nu deruleaza un singur tip de afaceri, avand implicatii si in zona imobiliara, si in IT. Sunt si alte sectoare cu care ne intersectam si care ne aduc incasari", preciza Afusoae.

Cornel Ionescu, un alt actionar, declara jurnalistilor ca este vorba despre o societate infiintata ca urmare a unor planuri bine puse la punct si cu scopuri stabilite dinainte. "Unii dintre actionari sunt persoane cu mai multi ani de experienta si cunostinte in managementul financiar, inclusiv in sfera burselor, a contabilitatii si in colaborari public-private atat in SUA, cat si in Uniunea Europeana. Incepand cu infiintarea acesteia, societatea a fost gandita sa opereze atat in Romania, cat si in afara tarii, cu perspective de colaborare in grup de interes cu intreprinderi comerciale mari - americane si multinationale, cu banci transnationale si cu Guvernul SUA".

Sursa: jurnalul.ro

Statul asteapta oferte tentante pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda... Sebastian Vladescu: Romania a iesit din recesiune si se afla "pe drumul cel bun"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x