Antena Căutare

Profit de 9 miliarde de euro pentru UE si FMI din imprumuturile acordate Irlandei

Uniunea Europeana (UE) si Fondul Monetar International (FMI) vor obtine un profit de 9 miliarde de euro din imprumuturile totale de 67,5 miliarde de eruo acordate Irlandei, potrivit cotidianului britanic The Guardian, citat de Mediafax.


Costurile finale cu dobanzile au fost dezvaluite de ministrul de Finante, Michael Noonan, aflat intr-un turneu european pentru a obtine o reducere a costurilor.

Rata excesiva a dobanzii este unul dintre deficientele sistemului si face foarte dificila finalizarea unor astfel de programe a statelor care apeleaza la imprumuturi externe, a adaugat ministrul.

Pachetul financiar pentru sprijinirea Irlandei consta din 22,5 miliarde de euro de la Uniunea Europeana, 17,7 miliarde de euro de la statele din zona euro, 22,5 miliarde de euro de la FMI, 4,8 miliarde de euro prin imprumuturi bilaterale de la Suedia si Marea Britanie, respectiv 17,5 miliarde de euro de la fondul de pensii irlandez.

sursa:Hotnews

FMI: Esecul Americii de a mari plafonul de indatorare va avea consecinte serioase... Miliardarul Warren Buffet ar rezolva problema deficitului bugetar american in cinci minute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x