Căutare Live

Profitul net al Electrica a scăzut anul trecut cu 13,5%, la 257,77 milioane lei

Profitul net al Electrica a scăzut anul trecut cu 13,5%, la 257,77 milioane lei, de la 297,97 milioane lei în 2018, potrivit rezultatelor preliminare neauditate transmise vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Scăderea profitului a fost cauzată de creşterea cu 25% a costurilor cu achiziţia de energie electrică.

Veniturile financiare nete s-au aflat la un nivel de 310,72 milioane lei, mai mici cu aproape 6%, la 310,72 milioane lei, de la 329,35 milioane lei în anul 2018.

Datoriile totale se ridicau la sfârşitul anului trecut la 19,39 milioane lei, faţă de 20,77 milioane lei la finalul lui 2018.

Electrica are o capitalizare de 3,62 miliarde lei.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,7 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională - cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

Sursa : news.ro

Indicele ROBOR la 3 luni continuă să scadă şi atinge la cel mai mic nivel din ianuarie 2019... Euro atinge un nou nivel record: 4,8127 lei...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri