Antena Căutare

Program nou pentru case: contractul de economisire-creditare

E din ce in ce mai greu sa-ti cumperi o casa, asa ca bancile vin cu variante cat mai accesibile. Este vorba despre contractele de economisire creditare, foarte cunoscute in strainatate dar o noutate pentru Romania. Teoretic nu trebuie decat sa puneti cativa ani bani deoparte si apoi sa luati creditul imobiliar.

In acest moment, exista doua banci care ofera un astfel de program, mai exact, contracte de economisire-creditare.

Doritorul se inscrie mai intai in program. Timp de cativa ani pune deoparte o suma, in cont. In medie, vorbim de o perioada de 4-5 ani. Ulterior, statul iti ofera o subventie de pana la 250 de euro pe an. Dobanda acordata de banca pe perioada de economisire este fixa. Ulterior, in etapa de creditare, clientul are avantajul unei dobanzi fixe pentru un imprumut in lei, fara sa mai fie expus la riscul de fluctuatie a dobanzii.

Popularitatea acestor produse ar putea creste pe masura ce creditele in valuta sunt mai greu de accesat iar creditelele obisnuite in lei au dobanzi mari. In strainatate, sistemul functioneaza de ani de zile cu succes.

Ciobanii din Harghita au importat oi din Marea Britanie... Un roman si un francez au tras doua milioane de dolari in proiectul docTrackr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x