Antena Căutare

Programul "Prima Casa" va fi inlocuit cu "Noua Casa", destinat exclusiv achizitionarii de locuinte noi

"Prima Casa" se "innoieste" si isi schimba si denumirea. Se va numi "Noua Casa". Mai exact, programul guvernamental menit sa-i ajute pe tineri sa-si cumpere o locuinta va fi destinat exclusiv achizitionarii de case noi, de la dezvoltatori.

Modificarea programului "Prima Casa" este prevazuta in programul de guvernare al Cabinetului Ponta II pentru intervalul 2013-2016. Asadar, cel putin teoretic, incepand de anul viitor va putea fi accesat programul "Noua Casa", iar cine va dori sa-si cumpere o locuinta prin sistemul garantat de stat, va fi obligat sa-si cumpere o casa noua.

Romanii care au cumparat deja o locuinta prin „Prima Casa" pot accesa inca o data programul, dar doar pentru una noua. Si Emil Boc a avut in vedere acest proiect, in timpul mandatului sau de prim-ministru, insa a renuntat rapid la idee, dupa un avertisment al Consiliului Concurentei. Acesta atragea atentia ca acordarea de garantii de stat doar pentru achizitia de locuinte noi ar putea intra sub incidenta legii ajutorului de stat, deoarece ar favoriza doar o parte a pietei.

Proiectele pe bani europeni trebuie terminate pana in 2015... Factura la curent va fi mai scumpa cu 10%, incepand din luna ianuarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x