Antena Căutare

Proiect de un miliard de euro, cu investitori italieni, la Eforie

Un proiect care parea fara viitor din cauza investitiei mari si a planurilor avangardiste a fost reactivat, in plina criza, de administratia locala din Eforie in colaborare cu un investitor italian. Despre „Marina di Eforie” s-a vorbit pentru prima data la inceputului anului 2008, dar in cateva luni proiectul care prevedea constructia unui complex marin de agrement a fost abandonat, intrucat investitorul s-a retras de pe litoralul romanesc. Dupa mai bine de un an si jumatate de liniste, primarul orasului Eforie, Ovidiu Brailoiu, a anuntat ca italienii si-au reconsiderat pozitia si ca doresc sa continue proiectul. Deocamdata nu au pornit lucrarile.

O investitie de peste un miliard de euro ar putea fi demarata, pana la sfarsitul anului, in statiunea Eforie Nord. Ambitiosul proiect porta ampren­ta unei companii italiane care mai administreaza porturi de agrement in China si Sri Lanka si urmeaza sa fie finantat cu sprijinul companiei britanice Ferringdon Financial Services LTD.

Primarul din Eforie, Ovidiu Brailoiu, a declarat ca el nu a renuntat niciodata la acest proiect, dar a adaugat ca este constient de faptul ca marina nu se poate construi cu fonduri publice, intrucat presupune o cheltuiala extrem de mare. Daca in 2008, proiectul a fost evaluat la 700 milioane de euro, in doi ani valoarea sa aproape ca s-a dublat dar, chiar si asa, exista sanse sa fie pus in practica.

In cazul in care nu vor aparea noi obstacole, in prima faza, se vor ridica doua diguri de larg de 2.800, respectiv 1.600 de metri, care au rolul de a proteja marina de valurile si curentii puternici. Prima faza a proiectului a fost evaluata la 540 de milioane de euro. Abia dupa aceea va putea fi demarata investitia pentru realizarea zonei de agrement care va cuprinde o marina, o zona comer­ciala si una de agrement.

Zona rezidentiala de lux, in vecinatate

Proiectul cuprinde realizarea unor terase, a unor spatii comerciale, dar si a unor zone de recreere: amfiteatru, cazi­no, gradina botanica, zona balneara si un parc acvatic. Marina va avea o capa­citate de 2.600 de yahturi de lux iar, in imediata vecinatate, va fi realizata o zona rezi­den­tiala unde vor fi construite cateva sute de apartamente de vacanta dispuse in blocuri cu 20 de nivele, unitati de invatamant si spatii verzi.

Tot articolul, in Financiarul

Soc: un avocat afirma ca pragul de la SIF-uri ar putea incalca tratatul de aderare la UE... PDL vrea sa impoziteze si banii „capsunarilor”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x