Antena Căutare

Proiect: Insolventa pentru institutiile care nu isi platesc datoriile de peste 15% din bugetul local in de 90 de zile

Unitatile administrativ-teritoriale care nu mai pot plati datorii mai vechi de 90 de zile si care depasesc 15% din bugetul local anual sau care nu mai au capacitatea de a achita drepturile salariale pe o perioada mai mare de 90 zile de la data scadentei vor fi considerate ca aflandu-se in procedura de insolventa, prevede un proiect de lege aprobat astazi, in sedinta de guvern. Institutiile vor trebui sa prezinte un plan de redresare financiara, dar si de restructurare a conducerii.

Documentul a fost transmis parlamentului spre dezbatere in procedura de urgenta.

"Legea va intra in vigoare prin procedura legislativa. Nu a fost aprobata pana acum deoarece nu a fost vointa politica pentru ca a fost an electoral. (...) In Romania, sunt 3.227 de unitati administrativ-teritoriale, daca tinem cont si de cele 41 de consilii judetene si sase sectoare ale Bucurestiului, iar o mare parte dintre ele nu isi platesc din taxe si impozite locale personalul propriu, respectiv peste 2.400 de unitati. Asta nu inseamna ca nu le platesc, fie platesc din cota de TVA defalcat, fie din sumele de echilibrare", a spus ministrul Administratiei, Vasile Blaga.

Situatia de criza financiara va inceta atunci cand problemele financiare nu mai apar timp de 180 zile calendaristice, potrivit proiectului de lege.

Sursa: www.financiarul.com

CE: Daca autoritatile nu iau masuri, deficitul ar putea ajunge la 8% din PIB in 2010... Scenariu: TVA de 25%, impozit de 20%. Ce se va intampla cu preturile?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x