Antena Căutare

Proiectul Cosmopolis ajunge la peste 10.000 de locuitori după investiţii cumulate de peste 350 de milioane de euro

Proiectul rezidenţial Cosmopolis din Bucureşti a anunţat, marţi, că va ajunge la finalul acestuit an la peste 4.100 de locuinţe finalizate şi o comunitate de peste 10.000 de locuitori, în urma unor investiţii cumulate de peste 350 de milioane de euro, una dintre cele mai mari realizate într-un proiect imobiliar din România.

Opus va investi peste 22 de milioane de euro în 2020 în continuarea dezvoltării Cosmopolis. Astfel, aproximativ 500 de noi apartamente şi vile sunt programate spre livrare în acest an, la care se vor adăuga noi facilităţi, întregind astfel cea mai amplă listă de facilităţi existente într-un proiect rezidenţial local.

”În fiecare an depăşim o nouă bornă în dezvoltarea Cosmopolis. În ultimii 12 ani s-a dezvoltat şi se va construi în continuare un adevărat oraş. Cosmopolis nu este doar un proiect rezidenţial, este o comunitate extrem de numeroasă, este un stil de viaţă unic, un model de dezvoltare şi o piatră dintr-o Românie mai frumoasă. Povestea Cosmopolis va continua încă cel puţin 10 ani, la final urmând ca proiectul să fie primul oraş nou dezvoltat în ţară în perioada post-decembristă”, a declarat Gabriel Voicu, director de vânzări SVN Romania şi project manager Cosmopolis.

Adiţional noilor apartamente şi vile, în 2020 vor fi finalizate o serie întreagă de noi facilităţi. Astfel, în luna martie va fi finalizată construcţia clădirii în care va funcţiona şcoala primară de stat, prima de acest fel dintr-un proiect rezidenţial local. Clădirea va fi donată către autorităţi, aceasta putând fi extinsă în viitor în funcţie de necesităţi datorită specificului său modular.

”De asemenea. în 2020 va fi inaugurat şi al doilea drum de ieşire din proiect înspre localitatea Tunari. Nu în ultimul rând, vor fi dezvoltate noi drumuri în cadrul proiectului precum şi 7 noi piscine. În plus, o altă facilitate importantă din cadrul Cosmopolis, primul strip mall deschis într-un proiect rezidenţial local, a atins un grad de ocupare de 100% - peste 4.000 de metri pătraţi de suprafaţă comercială, în care sunt deschise un supermarket, cafenele, cofetării, restaurante, pub, fast-food, brutărie, spaţii de servicii, magazine de produse tradiţionale, clinică veterinară şi mai multe saloane de înfrumuseţare”, se arată în comunicat.

Printre facilităţile existente în acest moment în Cosmopolis se numără două grădiniţe, două parcuri, o plajă privată pe malul lacului din apropiere, 27 de piscine exterioare, locuri de joacă pentru copii, numeroase restaurante şi cafenele şi noua sală de fitness ultramodernă inaugurată în 2019. ”Vânzările în cadrul Cosmopolis au înregistrat în 2019 o majorare de 18% comparativ cu anul anterior, ajungând astfel la 550 de tranzacţii.

”Rezultatele înregistrate în 2019 sunt foarte bune, mai ales dacă ţinem cont de începutul de an anevoios, cu plafonarea gradului de îndatorare şi majorarea dobânzilor. 2020 a debutat într-un climat general mult mai pozitiv comparativ cu 2019 şi estimăm că vom înregistra şi în acest an un rezultat excelent”, a adăugat Gabriel Voicu.

În cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vânzare peste 30 de tipuri de unităţi rezidenţiale, de la studiouri duble, cu două camere şi o suprafaţă construită de 52 de metri pătraţi, la un preţ de 48.110 de euro + 5% TVA, şi vile cu preţuri începând de la 95.000 de euro + TVA.

Sursa : news.ro

Piaţa imobiliară din România, record al ultimilor cinci ani: Volumul tranzacţiilor a depăşit borna de un miliard euro în... Euro urcă spre 4,78 lei. Francul elveţian, cel mai mare nivel din ultimii 5 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x